مرگ_تدریجی_مزارع_با_آتش_زدن_بقایای_محصول.jpg

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول را شیوه‌ای غلط دانست و از کشاورزان خواست از آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول خودداری نمایند.

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی، حبیب کوهکن به فواید مواد آلی خاک اشاره و اظهار کرد: آتش زدن مزارع منجر به نابودی مواد آلی خاک می‌شود و این مواد آلی با هیچ کود شیمیایی جایگزین نخواهد شد.

به گفته وی؛ مواد آلی و موجودات زنده خاک منبع تأمین، تولید، آزادسازی و نگهدارنده بسیاری از عناصر موردنیاز گیاه مانند فسفر، گوگرد، آهن و روی هستند و مواد را برای گیاه قابل‌ جذب می‌کنند.

کوهکن آتش زدن کاه و کلش مزارع بعد از برداشت محصول را یک فاجعه زیست‌ محیطی نام ‌برد و افزود: این اقدام یکی از عوامل آسیب‌رسان به طبیعت و محیط ‌زیست به شمار می‌رود و موجب نابودی میلیون‌ها موجود زنده در خاک می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مواد آلی با جذب رطوبت باعث افزایش راندمان مصرف آب، کود و عملکرد می‌شوند، بیان کرد: این مواد قابلیت نفوذ و ظرفیت نگهداری آب در خاک را افزایش و سبب کاهش تبخیر و تعرق از سطح خاک و گیاه می‌شوند.

وی با بیان اینکه آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی صدمات جبران ناپذیری به اراضی کشاورزی و محیط زیست وارد می کند و ممنوعیت قانونی دارد، گفت: طبق ماده ۲۰ قانون هوای پاک سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول خلاف قانون است و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه ۶ موضوع ماده 19 قانون مجازات اسلامی محکوم می شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد راهکار عملی در مدیریت بقایای گیاهی را بکارگیری کشاورزی حفاظتی دانست و افزود: کشاورزی حفاظتی با کم کردن تعداد عملیات خاک ورزی و کشت مستقیم محصولات زراعی و حفظ بقایای گیاهی در سطح خاک، توام با رعایت تناوب زراعی موجب کاهش هزینه تولید و سود آوری بخش کشاورزی می شود.

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد